Tandblekning Jönköping

Tandblekning har blivit mer och mer populärt de senaste åren, nu bleker både unga och äldre, män och kvinnor sina tänder. Vesalis Dental i Jönköping hjälper dig med tandblekning.

Vesalis Dental

Vi erbjuder tandblekning

Vi kan erbjuda två olika typer av tandblekning. Om du behöver bleka enstaka tänder som blivit kraftigt missfärgade erbjuder vi tandblekning på praktiken. Till denna typ av tandblekning använder vi Opalescence.

Den bästa, mest skonsamma, flexibla och säkra metoden för blekning av hela bettet är med skenor i hemmet. För tandblekning av hela bettet använder vi White Dental Beauty från Novon.

  • Tandblekning av enstaka tänder på praktiken
  • Tandblekning av hela bettet, hemma med skenor

Tandblekning

Av enstaka tänder på praktiken

Den här tandblekningen kan vara aktuell om du har en enstaka tand som är kraftigt missfärgad, exempelvis om tanden har haft en stor amalgamfyllning, om du fått ett slag på tanden eller om tanden är rotbehandlad . Tandblekningen i Jönköping sker i två steg, det första sker i patientstolen då vi sätter en gummiduk över tanden för att skydda omgivande tänder och tandkött. Sedan lägger vi på ett starkt blekmedel på tandens fram och baksida.

Är tanden rotbehandlad så borrar vi bort fyllningen över rotfyllningen. Vi tar bort den del av rotfyllningen som finns i krondelen av tanden, sedan lägger vi en tät fyllning i botten och avslutar med att lägga blekmedlet även på insidan av kronan. Blekmedlet får sedan verka i 15 minuter, varefter det spolas bort. Samma procedur upprepas 3 ggr. Efter sista tandblekningen låter vi medlet ligga kvar i tanden och lägger en tät temporär fyllning över. Behandlingen tar cirka en timma och är helt smärtfri. Sedan får patienten gå hem med blekmedlet kvar i tanden, för att återkomma nästa dag. Då är tanden färdigblekt, den temporära fyllningen och blekmedlet avlägsnas och ersätts med en permanent fyllning, besöket tar ca. 20 min.

Till denna typ av blekning använder vi Opalescence.

Tandblekning

Av hela bettet, hemma med skenor

Vi har under åren provat olika tandblekningsmetoder, exempelvis blekningslampor eller blekning med starka blekmedel på praktiken men kommit fram till att den bästa, mest skonsamma, flexibla och säkra metoden för tandblekning av hela bettet är med skenor i hemmet och ett svagt 16% karbamidperoxid som blekmedel. Detta är också den metod som forskning har visat vara den överlägset bästa med längst hållbarhet och som inte skadar tanden på något sätt. Övriga tandblekningsmetoder kan ge bestående skador på tänderna.

Den här typen av tandblekning kräver två besök. Vid första besöket tar vi avtryck på tänderna. Avtrycken använder vi för att göra individuella skenor som är gjorda av ett en mm tjockt gummimaterial. Under andra besöket lämnas skenorna ut och passas till i patientens mun. I skenorna ska sedan patienten lägga blekningsgelen som ska sitta i munnen 1-2 timmar. Vi rekommenderar att man bleker en käke i taget. Normalt behöver man 5-7 blekningsomgångar per käke. En stor fördel med denna tandblekningsmetod är att när man väl gjort skenorna så behöver patienten bara köpa till blekningsmedel när det är dags att bleka tänderna nästa gång.

Till denna typ av blekning använder vi White Dental Beauty från Novon.